Thursday, November 24, 2016

Check BSP Sendiri...

Assalamualaikum wbt...

Macam yang me post sebelum ni, dek kerana kantoi minum air gula result tinggi masa tu..me kena teruskan buat bsp test setiap 2 minggu sekali dan keesokkannya kena jumpa doktor utk check up & review result.

Malas nak bertandang ke klinik 4 kali sehari ...pahtu kena ambik cuti lagi, so en hubby suruh beli mesin check bsp tu...alhamdulillah dapat harga murah...masa tu beli kat Lazada dlm harga rm61.13 kot...dpt free strips 25pcs,lancet 25pcs & alcohol swabs 100pcs..ikutkan sehari sebelum tu me check harga rm75...rezeki nak dpt murah lagi..harga asal dalam rm100-200 ...harga kat Lazada ni berubah-ubah...u all kena pandai2 grab masa yang sesuai.
Mcm ni rupanya...comel je mesin tu...:)
Order tak sampai 3 hari dah sampai, malam tu en hubby test dulu ok ke tak...hopefully me ada keberanian nak buat sendiri kat ofis nanti.

Tiba harinya semalam me cuba beranikan diri..cuba buat sendiri...en hubby dok WA risau kot me tak berani buat...bismillahirrahmanirrahim...1st buat entah camne darah sikit sangat kena kat strip tu..tiba2 error..tak give up dan buat lagi...alhamdulillah ok. Senang je nak guna mesin ni. Petang dan malam en hubby yang tolong buatkan..dan resultnya untuk 3rd week.
Alhamdulillah...result cantik..hopefully berterusan sampai me
slmt melahirkan nanti.
Untuk u all yang bernasib sama macam me, kantoi bab minum air gula ni me nasihatkan beli la mesin ni, senang...takde la penat nak berulang alik 4 kali sehari atau menunggu kat klinik. Bila bertambah sarat nanti makin tak larat . Lagipun mesin test glukos ni berguna walaupun tak pregnant...boleh guna untuk kita check kadar kandungan gula dalam badan...kan mencegah lebih baik dari merawat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...